Veilig op kamp

Hoera, de Sporteiland-kampen kunnen doorgaan! Voor wie nog in ‘afwachtmodus’ zat om te boeken is dit schitterend nieuws, wie al meteen in ‘kampmodus’ zat, is dit nieuws zalig!

We zijn uitermate blij dat we onze enthousiaste deelnemers mogen verwelkomen op onze kampen. Onze eerste corona-afspraak: wij zullen zorgen voor plezante maar vooral ook veilige kampen, de moni’s en de kids voor de onvergetelijke sfeer ;-) !

We bekijken verder nog alle nodige maatregelen om er topweken van te maken. Een zomerplan en draaiboek zijn al deels uitgewerkt voor de zomerkampen. We nemen nog even de tijd om verder alles organisatorisch in orde te brengen. Dat niet alles zal kunnen verlopen zoals anders zal voor iedereen wellicht al duidelijk zijn. Hieronder al enkele moeilijke knopen die moesten worden doorgehakt:

Belangrijk om te weten:

  • De veiligheid van de kinderen, ouders, moni’s, medewerkers,… komt op de eerste plaats en we zullen extra aandacht besteden aan (hand)hygiëne volgens de richtlijnen van de Nationale Veiligheidsraad. 

  • Zieke kinderen worden verwacht thuis te blijven.

  • Risicogroepen zijn welkom mits het mailen van een toestemming van de ouders, voogd (bij chronische ziektes onder controle door medicatie) of mits toestemming van de huisarts

 

Deze maatregelen en vereiste aanpassingen kunnen we u al meegeven:

  • Er zal worden gewerkt in bubbels van maximum 50 personen.

  • Ouders zullen gevraagd worden om bij het afzetten en ophalen van de kinderen een mondmasker te dragen.

  • Om alle veiligheidsmaatregelen te respecteren (‘social distance’, het werken in bubbels en het ontsmetten van de gebruikte infrastructuur bij wissel van bubbel) kunnen we van maandag tem donderdag geen warme maaltijden voorzien. Er zal buiten gegeten worden in de eigen bubbel. Daarom vragen we uitzonderlijk om een eigen lunchpakket te voorzien. We bekijken momenteel nog of we de kinderen soep kunnen aanbieden. Op vrijdag kunnen we wel terug afsluiten met het pizzabuffet buiten per bubbel.

  • Er zal deze zomer niet gezwommen worden. Zwembaden zijn voorlopig nog dicht en het is onduidelijk wat de voorwaarden gaan zijn voor de zwemmers. Ook is er niet echt duidelijkheid of we de bus mogen nemen naar het zwembad. We voorzien wel een vervangende nieuwe, leuke activiteit op de locatie zelf.

  • Verdere afspraken en info over bv. het aanmelden en waar uw kind naartoe moet, wat er in de rugzak moet, enz… zullen de ouders van alle deelnemers kunnen lezen in de infobrief die wij via mail sturen ongeveer 1 à 2 weken voor de start van het kamp.


We begrijpen dat niet alle maatregelen evident zijn maar in deze bizarre tijden doen wij ons uiterste best om ons aan te passen zodat de kampen zo veilig en vlot mogelijk kunnen verlopen zonder de funfactor voor de kinderen te verliezen! We hopen dat iedereen met respect deze maatregelen kan opvolgen.

 

Inschrijven kan nog steeds via onze website.

 

Bij vragen mag je ons steeds contacteren: sporteiland@hotmail.com of 0494/44 56 97.

Hopelijk binnenkort op onze te gekke kampen! Yeehaaa!

Nog enkele ‘corona-vragen’ en antwoorden:

 

Zal mijn kamp doorgaan?

De Nationale Veiligheidsraad heeft beslist dat kampen mogen doorgaan in bubbels van 50 kinderen. We zullen er alle aan doen om alle kampen te laten plaatsvinden op een veilige manier aangepast aan de maatregelen van de overheid. Mocht er toch nog ergens een probleem opduiken, zullen we dat zo snel mogelijk communiceren.

Wat als mijn kamp toch geannuleerd zou worden?

Hopelijk is dat niet nodig, maar mocht het toch gebeuren, dan zullen we samen naar een oplossing zoeken. We contacteren je in dat geval persoonlijk.

Wat als ik mijn kamp zelf wil annuleren?

Voor alle zomerkampen die kunnen doorgaan zoals gepland, loopt ook de betaling zoals voorzien in het bevestigingsmailtje die je ontving. Indien je toch beslist om jouw kamp te annuleren, dan valt dit onder standaard annulatie-voorwaarden zoals voorzien in de algemene voorwaarden.

Kan ik me nog inschrijven voor een kamp?

Via onze website www.sporteiland.be kan je een boeking maken. We sturen je ALTIJD een antwoord. Ofwel is dat een bevestigingsmailtje en dan is de inschrijving definitief. Indien volzet krijg je ook een mail met een overzicht van welke kampen nog niet volzet zijn. Op dat mailtje kun je dan reageren indien je toch nog voor een ander kamp wenst in te schrijven.

Tot slot

Veel dank voor het vertrouwen en jullie begrip! Blijf gezond en zorg voor elkaar! 

Meer weten over de maatregelen die we zullen toepassen? https://ambrassade.be/nl

OP ZOEK NAAR ONS RUIM AANBOD AAN SPORTIEVE EN CREATIEVE KAMPEN?

We bieden diverse kampen aan tijdens de Paas- en zomervakantie voor kinderen van 3 tem 12 jaar. Deze vinden plaats op verschillende locaties in regio Aalter en Merelbeke.

of

Vragen voor Het Sporteiland-team?