Flexibel door corona in 2021, klaar voor 2022

Vorig jaar hebben we onze werking ettelijke keren moeten aanpassen aan de geldende coronaregels. Hieronder kun je lezen hoe we steeds opnieuw oplossingen hebben gezocht om onze kampen te laten doorgaan en er voor de kinderen een leuke, veilig en geslaagde week van te maken.

 

Met deze ervaringen in onze rugzak, zijn we als organisatie gewapend om ons ook in 2022 aan te passen indien dat nodig of vereist is. We lichten jullie steeds zo snel mogelijk in via deze pagina van zodra nieuwe maatregelen van kracht zijn.

  • Er werd een scheiding gemaakt tussen bubbels die een maximale grootte van 50 personen mochten tellen. Elke bubbel had zijn eigen monitoren, zijn eigen voor- en naopvang, zijn eigen in- en uitgang en een afzonderlijke sanitaire voorziening.

  • Warme maaltijden waren op dat moment praktisch niet haalbaar en daarom hadden we een alternatief van belegde sandwiches voorzien die we bij voorkeur buiten konden opeten in de bubbel.

  • Het zwemmen voor de kinderen van de lagere school was ook onmogelijk maar daar hadden we ook een mouw aan gepast en wat voor een mouw: het lasershooten was een schot in de roos!

  • Ook op de handhygiëne werd streng toegekeken. Zo werden de handen van alle kinderen ontsmet bij het binnenkomen en werd er tussendoor regelmatig de handen gewassen met zeep.

  • Kinderen in de risicogroep konden jammer genoeg niet deelnemen aan het kamp.

 

Verder kon de werking zoals gewoonlijk plaatsvinden binnen de bubbel. De kinderen hebben zich dan naar hartenlust kunnen amuseren, spelen, ravotten,…

Veiligheid en plezier gingen hand in hand (beiden ontsmet 😉). Ook in 2022 willen we ons inzetten om een veilige kampomgeving te creëren zodat we dit jaar opnieuw coronavrij kunnen blijven.

Er is na het laatste kamp in de zomervakantie een grondige evaluatie gebeurd omtrent onze coronawerking. Met de ervaring die we nu hebben gaan we alvast proactief aan de slag om onze gekende organisatie verder te zetten.

Onze kampen in 2022: coronaproof!

 

We willen jullie verder nogmaals hartelijk danken voor de steun en het naleven van de corona-maatregelen tijdens de kampen van 2021! We hebben deze coronavrij kunnen houden dankzij de medewerking van jullie en jullie kids.

Voor de kampen van 2022 hebben we ruim de tijd kunnen nemen om onze werking nog te verfijnen zodat alles veilig en coronaproof kan blijven verlopen, dit gebouwd op de ervaring die we hebben van afgelopen jaar.

Zo hebben we met de scholen en traiteur een regeling kunnen uitwerken dat we op een veilige manier terug warme maaltijden kunnen garanderen, ook wanneer we vanuit de overheid verplicht worden om terug in bubbels te werken. We zullen indien nodig in shiften/bubbels eten en de refter zal tussendoor steeds goed ontsmet worden. Mochten er wegens overmacht toch geen warme maaltijden geserveerd mogen worden (zoals vb. beslissing van de overheid), dan voorzien we terug een alternatief met belegde sandwiches en een extra drankje over de middag.

In normale omstandigheden gaan we ook steeds zwemmen. Dit kunnen we op dit moment niet garanderen omdat de situatie constant verandert. Vandaar dat we, indien de zwemactiviteit niet kan doorgaan, lasershooten als alternatief voorzien. Dit kan op de locatie (of in de buurt van de locatie) veilig plaatsvinden.

Onze slotshow en receptie op vrijdag zullen wellicht ook niet meer mogen doorgaan maar alle optredens worden na het kamp naar de deelnemers doorgestuurd via mail.

 

Verder kunnen we onze succesformule behouden en alles aanbieden wat we in het verleden steeds hebben kunnen aanbieden zoals een gadget, een tien- en drie-uurtje, gratis voor- en naopvang, een leuke kampfoto, ongevallenverzekering, enthousiaste moni’s en uiteraard topactivteiten voor jong en oud!

 

We blijven het virus op de voet volgen en houden jullie op de hoogte van alle nieuwigheden of eventuele aanpassingen.

Tot kamps

OP ZOEK NAAR ONS RUIM AANBOD AAN SPORTIEVE EN CREATIEVE KAMPEN?

We bieden diverse kampen aan tijdens de Paas- en zomervakantie voor kinderen van 3 tem 12 jaar. Deze vinden plaats op verschillende locaties in regio Aalter en Merelbeke.

of

Vragen voor Het Sporteiland-team?