Veelgestelde vragen

Samen veilig op kamp.
Lees onze corona maatregelen hier.

Wat is inbegrepen in de prijs?


 • Vijf of vier onvergetelijke kampdagen begeleid door monitoren van minstens 18 jaar met pedagogische ervaring

 • Elke dag een warme maaltijd (soep/kindvriendelijke warme maaltijd/dessert)

 • Elke dag twee tussendoortjes (koek/drankje en fruit/water) en steeds gratis water ter beschikking.

 • Ongevallenverzekering voor lichamelijke letsels

 • Een hip Sporteilandpetje of –zakje of t-shirt of drinkfles of…

 • 1 zwembeurt (niet voor kleuters)

 • Gebruik van sportaccommodatie / (sport)materiaal

 • Een leuke afgedrukte kampfoto

 • Gratis voor- en na opvang van 08u00 tot 09u30 en van 16u00 tot 17u30.

Benieuwd naar onze corona update? Lees meer.
Hoe delen jullie de groepen in?


 • Voor onze kleuterkampen proberen we steeds op te splitsen in leeftijdsgroepen. Meestal hebben we groepjes kleuters uit de 1e en 2e kleuterklas samen en groepjes uit 2e en 3e kleuterklas (afhankelijk van het aantal inschrijvingen)

 • Omnisportkampen eventueel in combinatie met een keuze: voor kinderen die reeds in de lagere school zitten. We proberen steeds in te delen volgens leeftijden (afhankelijk van het aantal inschrijvingen).

  • Opmerking: Mijn kind gaat na de zomer naar de lagere school, moet ik hem inschrijven voor het kleuterkamp of voor omni/omni met keuze?

 • Kleutertjes in deze situatie zijn voor de Paaskampen nog verplicht deel te nemen aan onze kleuterkampen.

 • Voor de zomerkampen hebt u zelf de keuze. Daarbij kan gekeken worden of het kind al een hele dag wil sporten of als hij/zij liever werkt rond een thema en ook nog wat wil knutselen, dansen, spelletjes spelen, verhaal luisteren, aan basisgym doen, enz.... Is het kind motorisch en fysiek al sterk genoeg om een hele dag te sporten met de andere kinderen van 6 en 7 jaar of volgt hij liever nog het themakamp bij de 5 en 6-jarigen? De keuze is dus aan jullie.
Is er nog plaats voor mijn favoriete kamp?


U ontvangt minstens een week na de inschrijving een bevestigingsmailtje of het bericht dat het kamp volzet is.

Bij ontvangst van een bevestigingsmailtje is de inschrijving definitief.

Bij een volzet bericht komt u automatisch op onze wachtlijst. Er is een kans dat er alsnog een plaats vrij komt maar dit kunnen wij niet garanderen. Komt er een plaats vrij, wordt de mensen (worden) op de wachtlijst (één voor één) gecontacteerd via mail of telefoon.
Kan ik mijn inschrijving annuleren?


Van zodra je akkoord bent gegaan met de algemene voorwaarden en de inschrijving hebt verstuurd, is uw inschrijving definitief. U ontvangt steeds een bevestigingsmail. Aangezien onze formule all-in is en we dus heel veel voorbereidingen moeten treffen (warme maaltijden, tussendoortjes, verzekering, t-shirts, busreservaties, voldoende monitoren voorzien, enz…), is het voor onze werking zeer belangrijk dat alle ingeschreven deelnemers effectief komen opdagen.

Annulatie vóór de start van het kamp:

 • Annulatie meer dan 14 dagen vóór de start: €30 dient betaald te worden wegens gemaakte kosten (administratie, reservering, voorbereiding,...).

 • Annulatie vanaf 14 dagen vóór de start: onmogelijk, het volledige bedrag dient betaald te worden wegens gemaakte kosten (administratie, reservering, voorbereiding,...).

Bij ziekte of ongeval kan er op voortoon van een doktersbriefje een terugbetaling in de vorm van een waardebon worden bekomen waarvan €30 in mindering wordt gebracht wegens gemaakte kosten (administratie, reservering, voorbereiding,...). Een doktersattest moet steeds via mail naar sporteiland@hotmail.com gestuurd worden.
Waarvoor dient het fiscaal attest en wanneer ontvang ik deze?


Met het fiscaal attest kan je de kosten voor het kamp inbrengen in jouw belastingen. De vermindering bedraagt 45 procent van de werkelijk gedane uitgaven, die beperkt worden tot maximum €13,70 per kind per opvangdag voor het inkomstenjaar 2021. De leeftijdgrens is van 2021 opgetrokken tot 14 jaar. Alle deelnemers ontvangen rond april van volgend jaar een mail met meer info omtrent het aanvragen van een attest. Het attest wordt steeds via mail verstuurd.
Moet ik onmiddellijk betalen bij inschrijving?


Binnen de 7 werkdagen na inschrijving ontvang je een bevestigingsmail met het te betalen bedrag. Je hebt de keuze om het volledige bedrag via overschrijving te betalen of contant op de eerste kampdag.
Ik wil de folder bekijken. Hoe kan dit?


Je kan de folder steeds online raadplegen via (Regio Aalter / Regio Merelbeke). We delen ook steeds foldertjes uit in de scholen van de kampregio’s en bij de plaatselijke winkeliers.
Mijn kind heeft een (voedsel)allergie en/of intolerantie. Kan hij deelnemen?


Dit vormt absoluut geen problemen. Bij elke inschrijving kun je (medische) aandacht invullen. Daar kunt u de allergie, voedselallergie-en/of intolerantie van je kind zorgvuldig noteren. U kan ook aanduiden indien uw kind veggie, lactosevrije of halal maaltijden wil. De monitoren krijgen deze info ook steeds op voorhand toegestuurd. Op kamp zelf kan je ook de kampverantwoordelijke en/of monitor van de groep extra informatie verschaffen.

Ongeveer 2 weken tot een week voor de start van het kamp krijgt u de infobrief toegestuurd via mail samen met het menu en de allergenenlijst.

Goed om weten: tijdens alle kampen krijgen de kinderen elke dag een warme maaltijd (soep/warme maaltijd/dessert) en twee tussendoortjes (koek en fruit).
Hoe schrijf ik mijn kind in voor een kamp?


Inschrijven kan enkel online via ons inschrijvingsformulier:
- online voor Regio Aalter

- online voor Regio Merelbeke

Bij problemen mag u ons steeds contacteren via 0494 44 56 97 of sporteiland@hotmail.com.
Hoe werkt de wachtlijst?


Is het favoriete kamp van je kind voorlopig volzet?
Je kind komt automatisch op onze wachtlijst terecht. De ervaring leert ons dat er nu en dan nog plaatsen vrijkomen door annulering of wijzigingen. Omdat we echter geen deelname kunnen garanderen, is dit geheel kosteloos.

Komt er een plaatsje vrij?
In dit geval contacteren we je onmiddellijk per mail of telefoon. Bij interesse kan je kind toch nog deelnemen en gaan we over naar een effectieve inschrijving. Er kan nog plaats vrij komen tot en met de eerste kampdag.
Kan ik mijn kind inschrijven voor enkele dagen?


Je kan enkel inschrijven voor een volledige kampweek. Zo kunnen we je kind helemaal onderdompelen in het gekozen kampthema. Dagdeelname is dus niet mogelijk.
Wordt er voor- en na opvang voorzien?


We voorzien gratis voor- en na opvang van 08u00 tot 09u30 en van 16u00 tot 17u30. Kinderen kunnen bij droog weer terecht op de speelplaats. Bij nat weer voorzien we steeds een speelhoek, leeshoek en indien mogelijk de sportzaal om te spelen.
Is er een toonmoment voorzien?


We sluiten de laatste dag steeds af met een slotshow om 15u30. De kleutertjes (en eventueel dans, theater, circus of crea) geven het beste van zichzelf. We nodigen alle ouders en grootouders graag uit om te genieten van het optreden. Afsluiten doen we met een kleine receptie waar nog een glaasje kan worden gedronken en na te praten (er nog kan nagepraat worden) over de voorbije week.

Benieuwe naar onze corona update? Lees meer.
Mag mijn kind alleen naar huis na kamp?


Enkel wanneer je schriftelijke toestemming geeft aan de kampverantwoordelijke, kan jouw kind alleen naar huis na afloop van het kamp.
Ik ben niet tevreden over het kamp. Hoe kan ik dit rapporteren?


Aarzel niet om contact op te nemen via het nummer 0494/44 56 97 zodat we met deze kostbare feedback meteen actie kunnen ondernemen.
Hoe oud moet mijn kind minimum zijn om op kamp te gaan?


Van zodra uw zoontje/dochtertje naar school gaat en ze luiervrij zijn, kunnen ze komen naar onze kampen.
Wie begeleidt mijn kinderen op kamp?


Onze monitoren zijn min. 18 jaar en hebben een pedagogische achtergrond of veel ervaring.
Per groep van max. 16 kinderen is er één monitor. Naast de monitoren is er ook steeds een kampverantwoordelijke op kamp aanwezig. Hij/zij helpt jou graag verder met al jouw vragen en is bovendien het eerste aanspreekpunt.
Hoe weet ik of mijn betaling goed is toegekomen?


Je kan steeds kiezen of je met overschrijving of contant op de eerste kampdag zal betalen. Bij het aanmelden van uw kind op de eerste kampdag hebben we een deelnemerslijst waarop zal staan of u reeds betaald heeft of nog contant moet betalen.
Mijn kind heeft een beperking. Kan mijn kind deelnemen aan een Sporteiland-kamp?


Wij bekijken graag samen met jou wat de mogelijkheden zijn op kamp. Neem even contact op met ons op het nummer 0494/44 56 97 zodat we de samen de beste keuze kunnen maken.


Ga je over tot inschrijven? Noteer dan op ons online inschrijvingsformulier bij (medische) aandacht zeker de zaken die van belang zijn zodat we voor een spetterend kamp kunnen zorgen.
Waarvoor dient (medische) aandacht bij de inschrijving?


Hier kan je eventuele allergieën, intolerenaties … en/of algemene aandachtspunten noteren. Zo kunnen de monitoren gepast handelen. Vul dit zorgvuldig in. Deze gegevens worden enkel gedeeld met het monitorenteam van de desbetreffende kampweek. Zij zijn ook gebonden aan het beroepsgeheim.
Wat zijn de kampuren?


De kampen zijn zonder overnachting

 • Activiteiten in thema van 9u30 tot 16u00

 • Gratis opvang van 8u00 tot 9u30 en van 16u00 tot 17u30
Wanneer krijg ik meer specifieke informatie over de kampweek?


Twee weken tot één week voor de start van het kamp ontvang je een e-mail met volgende informatie:

 • Hoe en waar aanmelden

 • De dagindeling met de uren van het kamp en de voor- en na opvang

 • Benodigdheden

 • Algemene informatie

 • Locatie specifieke informatie

Op onze website kan je al heel wat informatie terugvinden.
Is mijn kind verzekerd?


Uw kind is verzekerd tegen lichamelijke ongevallen. Voor diefstal, schade of verlies van persoonlijke spullen is het Sporteiland niet aansprakelijk.
Kan ik mijn kind in een andere leeftijdsgroep inschrijven?


Indien uw kind in een andere klasgroep zit dan zijn leeftijd, kan er zeker een uitzondering gemaakt worden. Hiervoor neem je best contact op met ons via 0494/44 56 97 of sporteiland@hotmail.be. Je kan bij de inschrijving ook invullen bij welke vriendjes uw kind dient ingedeeld te worden.
Kan het Sporteiland mijn inschrijving annuleren?


Wanneer er minder dan zes inschrijvingen zijn, kunnen we een kamp annuleren. Wanneer dit gebeurt gaan we samen op zoek naar een geschikt alternatief. Indien er geen alternatief mogelijk is, wordt het inschrijfgeld terugbetaald.
Worden er foto's gemaakt van mijn kind tijdens de kampen?


Op onze kampen worden er dagelijks foto's genomen. We plaatsen deze steeds op onze facebookpagina, zodat ook jullie niks van de actie op het kamp missen! Daarnaast worden de beelden ook gebruikt voor commerciële doeleinden om onze kampen onder de aandacht te brengen.

Bij het aanvaarden van de algemene voorwaarden verklaar je je akkoord dat het Sporteiland foto’s en ander beeldmateriaal maakt en publiceert, tenzij je dit schriftelijk meldt. Neem zeker contact met ons op via telefoon (0494/44 56 97) of e-mail (sporteiland@hotmail.com) indien je niet akkoord gaat met de verschijning of het gebruik van bepaalde beelden.
Ik ontvang geen e-mails, hoe kan dat?


Het kan gebeuren dat onze e-mails bij jouw SPAM zijn terecht gekomen. Kijk dit zeker even na. Bij problemen mag u ons steeds contacteren via 0494 44 56 97 of sporteiland@hotmail.com.
Mag het Sporteiland medicatie toedienen aan mijn kind?


Wij kunnen medicatie toedienen tijdens de kampuren op voorwaarde dat we een goedkeuringsattest van jou of de dokter hebben. De medicatie en het attest kan je bij de start van het kamp afgeven aan de kampverantwoordelijke.
Zit mijn kind samen met zijn/haar vriend in de groep?


Om er voor te zorgen dat je kind in dezelfde groep zit als zijn/haar vriendje vermeld je de naam van het vriendje bij elke inschrijving.
Waar vind ik de algemene voorwaarden?


Je kan de algemene voorwaarden hier raadplegen.
Mijn kind is iets verloren op kamp. Wat kan ik doen?


De gevonden voorwerpen blijven de hele vakantieperiode op de kampplaats zelf. Tijdens deze periode kan je steeds terecht bij de kampverantwoordelijke op de locatie om het gevonden voorwerp op te halen. Daarna worden de spullen bij de verloren voorwerpen van de school gelegd. Wij raden sterk aan om geen waardevolle spullen mee te geven op kamp.
Waarvoor dient het bewijs van deelname en betaling?


Bepaalde ziekenfondsen betalen een deel van het inschrijfgeld terug. Je kan jouw aanvraag tot terugbetaling doen aan de hand van het attest van deelname. Breng dit document samen met een klever binnen bij je mutualiteit om zo de tussenkomst te verkrijgen. Dit attest vervangt de invuldocumenten die je bij de mutualiteit krijgt.

Je ontvangt het bewijs van deelname en betaling steeds tijdens de kampweek zelf.
Kan ik contact opnemen met mijn kind tijdens de kampuren?


Om heimwee te voorkomen, is het niet mogelijk rechtstreeks contact op te nemen tijdens de kampuren. Bij dringende vragen kan je ons steeds contacteren op 0494/44 56 97. We luisteren graag hoe wij u kunnen helpen.
Mijn kind gaat na de zomer naar de lagere school, moet ik hem inschrijven voor het kleuterkamp of voor omni/omni met keuze?


Kleutertjes in deze situatie zijn voor de Paaskampen nog verplicht deel te nemen aan onze kleuterkampen.

Voor de zomerkampen hebt u zelf de keuze. Daarbij kan gekeken worden of het kind al een hele dag wil sporten of als hij/zij liever werkt rond een thema en ook nog wat wil knutselen, dansen, spelletjes spelen, verhaal luisteren, aan basisgym doen, enz.... Is het kind motorisch en fysiek al sterk genoeg om een hele dag te sporten met de andere kinderen van 6 en 7 jaar of volgt hij liever nog het themakamp bij de 5 en 6-jarigen? De keuze is dus aan jullie.
Krijgen broers/zussen korting?


Wanneer meerdere kinderen van hetzelfde gezin gelijktijdig op kamp gaan naar dezelfde kamplocatie, krijg je €10 korting bij de inschrijving vanaf jouw 2e, 3e,.. kind.
Gaan de kinderen op uitstap?


De lagere school kinderen gaan 1 keer per week gaan zwemmen. Afhankelijk van de locatie gebeurd deze uitstap te voet of met een privé-bus.

Bij bepaalde kampen wordt er wel eens een uitstap gedaan. Dit wordt steeds op voorhand gecommuniceerd in de infobrief die u ontvangt ongeveer twee weken voor de start van het kamp.
Tijdens welke vakanties gaan de Sporteiland-kampen door?


Het Sporteiland organiseert kampen tijdens Paas- en zomervakantie.
Wat is de laatste inschrijfdag voor de kampen?


Indien er nog beschikbare plaatsen zijn kan je steeds inschrijven tot de dag voor de start van het kamp.
Krijg ik korting op kampen?


Op volgende manieren kan uw kind goedkoper op kamp:

Gezinskorting

Wanneer meerdere kinderen van hetzelfde gezin gelijktijdig op kamp gaan naar dezelfde kamplocatie, krijg je €10 korting bij de inschrijving vanaf jouw 2e, 3e,.. kind.

Mutualiteit

Sommige ziekenfondsen betalen een deel van jouw inschrijving terug. Na afloop van het kamp ontvang je automatisch het attest van deelname en betaling. Breng dit document samen met een klever binnen bij de mutualiteit om zo de tussenkomst te verkrijgen. Het attest van deelname vervangt de invulformulieren die je ontvangt van jouw ziekenfonds.

 • Bond Moyson: afhankelijk per regio
 • Partena ziekenfonds: €5/kampdag per kind, max. €100/jaar per kind
 • Christelijke Mutualiteit: €5 per kampdag, max. €100/jaar
 • Liberale Mutualiteit: tot €20/jaar
 • Neutraal ziekenfonds Vlaanderen: tot €50/jaar, €5 per kampdag, max. 10 dagen
 • OZ: €5 per kampdag/kind, max 20 dagen/jaar
 • Vlaams- Neutraal ziekenfonds: €5 per kampdag, max. €100/jaar

Fiscaal attest

Met het fiscaal attest kan je het inschrijvingsgeld voor een deel aftrekken van de belastingen, dit voor kinderen tem 11 jaar (€56/week).
Mag ik boterhammen meegeven met kind?


Bij al onze kampen zijn warme maaltijden voor de hele week in de prijs inbegrepen. Indien je om één of andere reden toch voor bepaalde dagen boterhammen wenst mee te geven, dan kan dit. Hiervoor wordt geen terugbetaling op gelijk welke manier voorzien.

Er is steeds keuze uit gewone warme maaltijden, veggie, lactosevrij en halal. Je kunt dit aanvragen bij de inschrijving. Ongeveer 2 weken tot één week voor de start van het kamp ontvangt u de infobrief via mail samen met het menu en de allergenenlijst.
Wordt er ook kamp georganiseerd tijdens feestdagen?


Onze kampen zijn steeds voor vijf dagen, dit wegens organisatorische redenen. Ook wanneer er een feestdag in een kampperiode valt, is er kamp.
Zal mijn kamp doorgaan?


De Nationale Veiligheidsraad heeft beslist dat kampen mogen doorgaan in bubbels van 50 kinderen. We zullen er alle aan doen om alle kampen te laten plaatsvinden op een veilige manier aangepast aan de maatregelen van de overheid. Mocht er toch nog ergens een probleem opduiken, zullen we dat zo snel mogelijk communiceren.
Wat als mijn kamp toch geannuleerd zou worden?


Hopelijk is dat niet nodig, maar mocht het toch gebeuren, dan zullen we samen naar een oplossing zoeken. We contacteren je in dat geval persoonlijk.
Wat als ik mijn kamp zelf wil annuleren?


Voor alle zomerkampen die kunnen doorgaan zoals gepland, loopt ook de betaling zoals voorzien in het bevestigingsmailtje die je ontving. Indien je toch beslist om jouw kamp te annuleren, dan valt dit onder standaard annulatie-voorwaarden zoals voorzien in de algemene voorwaarden.
Kan ik me nog inschrijven voor een kamp?


Via onze website www.sporteiland.be kan je een boeking maken. We sturen je ALTIJD een antwoord. Ofwel is dat een bevestigingsmailtje en dan is de inschrijving definitief. Indien volzet krijg je ook een mail met een overzicht van welke kampen nog niet volzet zijn. Op dat mailtje kun je dan reageren indien je toch nog voor een ander kamp wenst in te schrijven.
Wat gebeurt er wanneer mijn kamp geannuleerd wordt wegens overmacht zoals bv corona?


Het enige wat niet gecompenseerd kan worden zijn onze vele uren voorbereiding, administratie, e.d. Daarom dat wij bij een annulatie van een kamp wegens overmacht een kleine bijdrage vragen van 10 euro per gezin per kamp. U krijgt verder garandeert uw geld teruggestort of, indien u dat wenst, een voucher voor een ander kamp van het Sporteiland vzw. Wij zijn geen gesubsidieerde organisatie en krijgen dus geen steun van overheidsinstanties waardoor wij deze kleine bijdrage vragen. We danken u voor uw begrip tijdens deze uitzonderlijke tijden.